De verschillende soorten dromen

De droom vormt een bevoorrechte weg naar zelfkennis: hij geeft sleutels en elk individu krijgt een echte lering om over te brengen door zijn taal te leren.

Zowel profeten als geleerden hadden hun grootste openbaringen door dromen. Dromen verlichten het leven en geven het nodige gevoel van bestaan. Hier zijn 7 categorieën dromen.

Om de interpretatie van een droom zo dicht mogelijk bij de waarheid en zo effectief mogelijk te laten zijn, moet deze worden gedaan volgens een algemene kennis van het onderwerp. Elk droomsymbool brengt een energie over die specifiek is voor het individu. De kleuren in de droom, de gevoelens en de sensaties bij het ontwaken zijn ook van groot belang.

1) Psychoanalytische droom

Dit type droom is meer gerelateerd aan de geest en levensstijl. Tabak, drugs, medicijnen, alcohol of ongepast voedsel beperken ons tot dit soort dromen. Daar ontmoeten we nachtmerries. Het is vaak gerelateerd aan gebeurtenissen in het verleden gedurende de dag of vragen, zorgen, angsten enz. Het geeft informatie over de stemmingen van het onderwerp. Het stelt ons in staat de gebreken en de sterke punten te ontdekken zodat interne conflicten ophouden en op te lossen wat een probleem vormt.

2) Voorgevoelige droom

Wanneer een gebeurtenis in het leven plaatsvindt, is het de materialisatie van een reeds bestaande realiteit. We hebben de capaciteit om deze realiteit vast te leggen tijdens onze slaap voordat deze werkelijkheid wordt. Het dient ons preventief, hetzij om het ergste te vermijden of om ons erop voor te bereiden, maar ook om het beste aan te kondigen om de strijdkrachten te helpen bereiken wat voor ons is.

3) Astrale reizen

Heel vaak krijgt de dromer de indruk van vliegen of wordt hij in zo’n droom gezien. Dit type droom kan ook in waaktoestand worden gedaan. De ziel verlaat het lichaam en verlamt dan om de ziel naar bekende of onbekende gebieden te laten vliegen. De ziel reist vrij om andere dimensies en andere zielen uit de zichtbare of onzichtbare wereld te ontmoeten. De terugkeer van de ziel naar het lichaam is vaak wreed.

4) Inleidende droom

Deze droom ensceneert bekende of onbekende personages die niets anders zijn dan leraren die een kennis aan de dromer meedelen of hem doen ontwaken tot kennis uit het verleden die nuttig is voor zijn ontwikkeling en hem in staat stelt gezond verstand in zijn leven te vinden . Het is bedoeld voor mensen die onderzoek doen en vaker wel dan niet de functie hebben om anderen te helpen.

5) De telepathische droom

Door dit soort dromen wordt informatie overgedragen van ziel op ziel. Het zijn vaak mensen die heel dicht bij hart, geest of ziel zijn. Ze kennen elkaar misschien niet in dit bestaan ​​en bevinden zich toch in telepathische verbinding in een levensfase waarin hun uitwisselingen noodzakelijk zijn voor hun evolutie.

6) Therapeutische dromen

Ze werken tijdens het slapen op verschillende niveaus van het individu. De droom laat emoties los die diep in de ziel zijn begraven, waardoor psychische of fysieke pijn kan worden losgelaten. Ze kunnen erg nuttig zijn bij preventie.

7) Dagdromen

De dromer bevindt zich dan in een gewijzigde bewustzijnsstaat, hetzij voor het slapen, hetzij in meditatie, ontspanning of bij het ontwaken. Visioenen, beelden, berichten en kleuren worden gevormd voor zijn ogen gesloten of open.

Hoe dromen gebruiken?

Onze dromen zijn gekoppeld aan de vibratie van de ziel waar deze verschillende energieniveaus in de droom zijn, maar ook aan de uitgang van ons subtiele lichaam of wat dubbel wordt genoemd. Het is verbonden met het lichaam door energieverbindingen, het kan van vorm veranderen, in tijd en ruimte reizen en op verschillende plaatsen, dimensies en niveaus tegelijkertijd zijn.

Onze dromen stellen ons in staat om in contact te komen om te communiceren met parallelle werelden en ze zijn rijk aan onderwijs. Onze nachten zijn van vitaal belang voor ons leven omdat ze ons in staat stellen te regenereren door onszelf te voeden met kosmische energie en door middel van dromen bieden ze ons essentiële hulpmiddelen om ons naar onze verwezenlijking te leiden.

Voor een goed gebruik van de droom, voordat je in slaap valt, moet je nadenken over het belang van de dromen. Houd een droomnotitieboekje bij en noteer ze wanneer je wakker wordt met de datum.